Goed spul bij Koekela

Als je de deur opendoet, ruik je het al: dit spul is gooooooooooooooed. En letterlijk ruiken hè, want die koekjes/taarten/cake/brownie/muffin/scone-geur die op je afkomt is onbeschrijfelijk, maar tegelijkertijd toch ook wel beschrijfelijk, want het ruikt dus simpelweg naar een mix van koekjes, taarten, cakes, brownies, muffins en scones. Oh, en chocola, die was ik daarnet even vergeten.

Maar goed, ik zat er dus weer hoor, in het koekjestentje der koekjestentjes: het Rotterdamse Koekela (what’s in a name!). En inderdaad, als je die op de Nieuwe Binnenweg gelegen deur opengooit, komt die geur je tegemoet. Overduidelijk de koekjeshemel. Een hele drukke koekjeshemel welteverstaan, want rustig zitten aan een tafeltje is simpelweg niet altijd mogelijk en daarbij staat er ook negen van de tien keer een rij als je je taartje komt afhalen (inderdaad: afhaal-service!!!).

Dit keer nam ik ‘t notentaartje en m’n partner in koekjescrime miss Lockhorst ging voor de red velvet. En dan delen tuurlijk! Tsja, wat kan ik zeggen, goddelijk natuurlijk. Andere aanraders? De scones, brownies, oatmeal cookie, millionaires shortbread en de appel-, wortel- en lemon merenguetaart. Vooral die laatstgenoemde is een toppertje. En dan niet alleen omdat de lemon merengue-taartjes die ik zelf maak altijd mislukken en eindigen als een zielig hoopje in limoensap gehuld eiwit met een beetje taartbodem.

P.S. Naast de afhaal-service heeft Koekela trouwens ook webshop-service, just so you know.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s