Chokladbollar

chokladbollar

Als half doorgewinterde Zweed ben ik echt verkocht aan het bovenstaande. Blijkt nou? Amper in Nederland verkrijgbaar! Dan maar zelf maken dus. Met receptje en al. Keukenprinsesje hoor.

Ingrediënten (voor 20 stuks) (tenzij je van grote bollen houdt, dan voor minder stuks natuurlijk) (en voor de kleine bollen-lovers meer) (maar gemiddeld dus ongeveer zo’n 20 chokladbollar) (dus)

  • 150 gram boter
  • 170 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4,5 eetlepel cacao
  • 300 gram havermout
  • 125 gram kokosrasp
  • 3 eetlepels koffie

En dan?

  • Mix de boter en de suiker tot een glad beslag;
  • Voeg (met een zeef) de vanillesuiker en cacao toe en mix weer door elkaar;
  • Voeg de havermout, 100 gram van de kokosrasp en de koffie toe;
  • Kneed met je handen tot een stevig deeg;
  • Rol kleine (of grote, aan jou de keus) bolletjes van het beslag;
  • Dip de bollen in de kokos;
  • Laat in de koelkast rusten;

Appeltje-eitje, toch?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s